Page content

Waarom is mijn inbox zo vol?

Als ik de eerste keer contact met mijn klant heb, zijn ze vaak een beetje beschaamd omdat ze zo’n volle inbox hebben. Ik heb wel 2000 berichten in mijn inbox staan, zeggen ze dan. Geloof mij dat dit nog veel erger kan. Het ‘record’ staat op 35.000 berichten. Ik denk dat jij dit record niet wilt verbreken of heb ik het mis?

Mijn klanten vertellen ook dat het hen heel onrustig maakt en vaak zoeken ze naar een blijvende oplossing. Als we dan even inventariseren blijkt al vaak dat er heel veel berichten in de inbox staan, die daar al lang niet meer in hadden hoeven te staan. Vaak gebruiken zij hun inbox ook als soort takenlijst en uit onderzoek is gebleken dat berichten die in hun digitale brievenbus blijven staan, wel vijf keer of vaker worden geopend en gelezen. Geen wonder dat je daar onrustig van wordt!

post-op-deurmat

Ik adviseer altijd om een bericht te lezen en daarna te verwijderen uit de inbox. Stel je voor dat de postbode jouw post nog door de brievenbus doet en dat al jouw post op de deurmat terecht komt. Jij hebt een van die brieven nodig om bijvoorbeeld een rekening te betalen. In het gunstigste geval maak je een stapel van alle post die is binnen gekomen. Je haalt die brief uit de stapel, betaalt de rekening en legt hem terug op de deurmat… Ik denk dat je dat niet zo doet, maar eigenlijk doe je dat zo wel met je digitale post.

Hoe kun je het dan anders doen?

Op het moment dat je een factuur hebt betaald, sla je deze bijvoorbeeld op in een mapje ‘facturen’, als je dan na drie maanden je BTW-aangifte gaat doen of je verwerkt één keer per week je administratie hoef je alleen maar naar dat mapje te gaan. Dan hoef je ook niet alle mails nog een keertje door te spitten en dat scheelt een hoop tijd en geeft veel rust, want je weet namelijk zeker dat je ook geen mails kwijt raakt of vergeet.

Wil je nog meer tips van mij ontvangen, download dan mijn gratis e-book Gratis E-book of neem contact met me op!

 

 

 

Comment Section

4 reacties op “Waarom is mijn inbox zo vol?


Door Joycet Reinders op 6 november 2017

Leuke blog Evelyne.
Ik ben sinds kort gestart mijn e-boom op afzender te sorteren. Ik scroll iedere dag even door mijn inbox en houd die leeg en heb alle berichten van dezelfde persoon of organisatie bij elkaar. Voor mij heel handig


Door Marielle van der Vlies op 6 november 2017

Dankzij jou is mijn inbox leeg en georganiseerd. En is het eenvoudig ok dit dagelijks bij te houden. Kan het iedereen aanraden aparte mapjes aan te maken en gelezen berichten direct te archiveren.


Door annewiek op 9 november 2017

ik ben bang als ik mijn inbox leegmaak, dat ik het vergeet of niet meer terug kan vinden. Maar je hebt gelijk, veel dingen horen daar niet.


Door Evelyne op 9 november 2017

Hoi Annewiek, dat is een angst die veel mensen hebben. Als je mijn tips op gaat volgen, zul je merken dat deze angst onterecht is! Hartelijke groet, Evelyne

Plaats een reactie


*